تحریم دیگر از اپل
گفته میشود قابلیت جدید حریم خصوص اپل که عملکردی شبیه به VPN دارد، در برخی کشورها نظیر چین، مصر، ترکمنستان و … در دسترس نخواهد بود. اپل در جریان WWDC امسال مجموعهای از ویژگیهای حریم خصوصی را معرفی کرد که یکی از آنها میتواند فعالیتهای وبگردی کاربران را از ارائهدهنده خدمات اینترنت و هر شخص دیگری مخفی کند. این ویژگی به نام رله خصوصی (Private relay) شناخته میشود و بخشی از مجموعه ویژگیهایی است که بهعنوان آیکلاد پلاس و بدون هیچ هزینهی اضافه در دسترس کاربران قرار میگیرد؛ البته گفته میشود غول دنیای فناوری به دلیل قوانین برخی کشورها، از قابلیت مذکور برای رمزگذاری فعالیتهای وب کاربران پشتیبانی نمیکند.
این تحریم برای کدام کشور هاست؟
اپل به رویترز گفته است که به دلیل محدودیتهای نظارتی، چین و تعداد انگشتشماری از کشورها، رلهی خصوصی در آن مناطق ارائه نمیشود. جدا از چین، رله خصوصی در بلاروس، کلمبیا، مصر، قزاقستان، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، اوگاندا و فیلیپین در دسترس نخواهد بود. همانطور که میدانید، دولت چین بهدقت استفاده مردم از اینترنت را تحت نظر دارد که باعث میشود تعداد زیادی از خدمات وب غربی در مرزهای آن غیر قابل دسترسی باشد.
رویترز خاطرنشان میکند که این اولین بار نیست که این غول فناوری برای بزرگترین بازارهای خود مصالحه میکند. برای مثال، در سال ۲۰۱۸، اپل کلیدهای دیجیتال مورد استفاده برای قفل کردن دادههای آیکلاد کاربران چینی را به سرورهای واقع در چین منتقل کرد؛ به این ترتیب مقامات میتوانند با اجازه دادگاههای داخلی به آنها دسترسی پیدا کنند. ویژگی رله خصوصی اپل، ترافیک را به سروری که توسط این شرکت نگهداری میشود، ارسال و آدرس IP را از آن سلب میکند.
سپس این ترافیک به سرور دوم با مدیریت مستقل هدایت میشود که به ترافیک یک آدرس IP موقت اختصاص میدهد و این همان چیزی است که وبسایت مقصد میتواند آن را ببیند. قابلیت یادشده میتواند در جلوگیری از پیگیری فعالیتهای بازیگران، تبلیغکنندگان و سایر افراد مفید باشد؛ اما اجرای آن محدود و بخشی از یک بسته پولی است که فقط در صورت استفاده از سافاری ارائه خواهد شد.
رله چیست؟
رله در تعریف قدیمی، نوعی کلید الکتریکی – مکانیکی سریع است که با عبور جریان از یک سیمپیچ بنام بوبین، میدان مغناطیسی ایجاد میگردد و باعث تحریک تیغههای مکانیکی میشود. SSR یا رلههای حالتجامد فاقد بخش مکانیکی بوده و اجزای متحرکی ندارند. رلهها این امکان را فراهم میسازند که توسط یک سیگنال کنترلی ضعیف (جریان الکتریکی بسیار کم) بتوان تجهیزاتی با جریان بالا را راهاندازی و کنترل نمود. کنتاکتورها از لحاظ ساختمان فیزیکی و عملکردی کاملاً مشابه رله عمل میکنند.
تفاوت عمده رله و کنتاکتور در این است که رله در مدار فرمان استفاده میشود و کنتاکتور در مدار قدرت یا بهعبارتدیگر رلهها برای حفاظت و تقویت جریان خروجی تجهیزات کنترلی مانند PLC و … استفاده میشود و کنتاکتور برای تقویت سیگنال خروجی رله در کنترل تجهیزات قدرت اعم از الکتروموتور ها، بانک های خازنی، مدارات روشنایی، گرمکنهای الکتریکی و … استفاده میشود، از اینرو میتوان رله را یک مدار واسط نیز نامید.
ایران و تحریم های شرکت اپل
حذف اپلیکیشن های ایرانی از اپ استور از مشکلاتی است که کار را برای بسیاری از مردم ایران را با سختی دچار کرده است. مخصوصا این که این برنامهها جزو برنامه های کاربردی در ایران محسوب می شود. بعد از گذشت مدتی اندک که این مشکل حل نشده بود؛ گوگل نیز به فاصلهی دو هفته پس از اپل و در اقدامی مشابه، نرمافزار های ایرانی را از گوگل پلی با توجیه مشابه تحریم های دولت آمریکا علیه ایران حذف کرد.
اما به دنبال حذف اپلیکیشنهای ایرانی از اپاستور، برخی شرکت ها و اپلیکیشن های ایرانی برای دور زدن این محدودیتِ ایجاد شده، سراغ استفاده از اکانتهای اینترپرایز (Enterprise) رفتند و بدینترتیب امکان استفاده از اپلیکیشن های خود را برای کاربران ایرانی گوشی های آیفون فراهم کردند.
خداحافظی با برنامه های ایرانی در اپ استور
این روش تا چندین ماه ادامه داشت تا جایی که فعالیت حسابهای سازمانی شرکتها هم غیرفعال و استفاده از آنها در گوشیهای آیفون حذف شد تا بار دیگر امکان استفاده از اپلیکیشنهای ایرانی در این گوشیهای غیرممکن شود و توسعهدهندگان ناچار به تغییر این اکانتهای اینترپرایز در مدتهای زمانی کوتاه شوند و تا امروز هم این روند ادامه دارد و اگر توسعهدهندگان ایرانی نتوانند به روشهای مختلف، اپلپکیشن خود را در اپاستور قرار دهند، از اکانتهای اینترپرایز استفاده میکنند.
آیا اپل آی دی تحریم شد؟
در اقدامی دیگر که توسط اپل صورت گرفته است، ساخت اپل آیدی با شماره ایرانی امکانپذیر نیست. در واقع اپل برای افزایش امنیت حسابهای خود، از کاربران هنگام ساخت حساب کاربری اپل یا همان اپل آیدی، کد تایید میخواهد که دریافت این کد برخلاف معمول که از طریق ایمیل هم انجام میشد، نیازمند شماره تلفن است که با برقراری تماس یا پیامک این کد را ارسال کند، اما از آنجایی که به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، شماره کشورمان در لیست بسیاری از شرکتهای فناوری نیست، این بار هم کاربران با مشکل مواجه میشوند.
البته آن دسته از کاربرانی که پیش از این موفق به ساخت حساب کاربری اپل بودند، میتوانند از همان حساب قبلی برای محصولات جدید اپل استفاده کنند و این موضوع برای کاربران جدید که میخواهند اقدام به ساختن اپل آیدی کنند، مشکلساز شده است. البته بسیاری از کاربران به کمک شمارههای مجازی به ساخت اپل آیدی اقدام میکنند، اما این شمارهها هم فقط به مدت محدودی قابل دسترسی خواهند بود و پس از آن غیر فعال و به سایر افراد واگذار میشوند.
در نهایت با توجه به اینکه شکایتها و اقدامات قانونی نتیجهای نداده، این شرکتها هستند که باید برای مقابله با تحریمهای یکجانبه و ظالمانه، روشهای توسعه برنامههای خود را تغییر دهند و استفاده از محصولات خود را برای کاربران هموار کنند، همانطور که در این سالها و با وجود تحریمها، شرکتها و کاربران ایرانی همواره راهی برای مقابله و دور زدن تحریمهای اپل پیدا کردهاند و باید دید مشکل شماره تلفن برای کاربران ایرانی، چطور به دست شرکتها چاره میشود.
چنانچه قصد خرید آیفون و خرید اپل آیدی را دارید و برای اطلاع از قیمت macbook pro از فروشگاه اپل فا روی لینک کلیک کنید.
منبع : imore.com